Kidsconcept Glansje

Verhalen en sprookjes zijn een beproefde methode om een boodschap over te brengen aan jonge kinderen. Wat dat betreft waren de zeven sprookjes over prinses Glansje die Raoul Trentelman, directeur van JTV Mondzorg voor kids, vorig jaar schreef geen nieuw idee. Inmiddels heeft de NIVJ Glansje omarmd en is Glansje uitgegroeid tot een compleet preventieconcept.

Onderdelen van Glansje zijn onder meer een preventiekit met Jordan tandenborstel en tandpasta en een minisprookje. Op de kit staat de app vermeld. Via de app krijgen kinderen elke dag een geanimeerde poetsinstructie van de tanden-fee en kunnen ze maar liefst 360 mini-games spelen. Zo worden ze zich spelenderwijs bewust van goed mondzorg-gedrag. Met de games kunnen de kinderen punten scoren en een verrassingspakket verdienen. Voor tandartsen en mondhygiënisten is er een dashboard om het cariësrisico af te zetten tegen de totale score van het kind op de app. Bovendien kunnen zij een push-bericht naar het individuele kind versturen. De app is kosteloos te downloaden uit de app-store en de google play-store.

Daarnaast biedt Glansje onder meer een poetsinstructie met poetsdiploma, kleurplaten een spreekbeurtpakket, kinderhoeken met leuke Glansje stoeltjes of spannende speelkastelen en nog veel meer. Voor basisscholen en de kinderopvang is er een digilespakket beschikbaar.

Meer informatie via www.glansje.nl.